9 februari ’19: Vandaag de vierde wedstrijd in de voorjaarscompetitie, thuis tegen BAL M16-3.

Dit keer zonder foto’s aangezien onze huisfotograaf niet aanwezig was en wij niet zo scherp waren om aan het maken van foto’s te denken ?

Vandaag speelden we de vierde wedstrijd in de competitie thuis tegen BAL M16-3. Luuk en Krijn waren vandaag helaas verhinderd. De eerste drie scores waren van ons, door Enes (assist Youenn), Youenn (assist Ruben) en Jasper (steal). Na een score van BAL, bracht Ruben (assist Youenn) het verschil weer naar zes punten. BAL verkleinde de achterstand naar drie punten, waarna Hidde (assist Joep) en Roy (rebound) het verschil naar zeven punten brachten. De rest van het 1ste kwart ging de strijd redelijk gelijk op. Voor ons scoorden nog Jasper (beide vrije worpen), Jasper (assist Roy) en Ruben (assist Jasper).

In het 2de kwart was BAL gelijkwaardig aan ons en bleef het verschil gelijk aan de tussenstand uit het 1ste kwart. BAL wist in het begin nog wel tot drie punten verschil te komen, maar in de loop van het kwart waren wij weer sterker en namen we weer afstand. Voor ons scoorden achtereenvolgens Hidde (rebound), Enes (assist Youenn), Youenn, Hidde (2de vrije worp), Hidde (rebound) en Ruben (assist Hidde).

In het begin van het 3de kwart speelden we wat slap. Na een score van Hidde, scoorde BAL via één vrije worp. Daarna wist Jasper namens ons te scoren, waarna BAL via twee scores het verschil terugbracht naar zeven punten. Vanaf dat moment gingen wij veel beter spelen en kwam BAL er de rest van het kwart niet meer aan te pas. De ene na de andere mooie score en/of aanval volgde elkaar op. Scores waren er van Jasper (assist Hidde), Youenn, Youenn (steal), Hidde (assist Jasper), Enes, Jasper (assist Youenn), Roy (rebound), Youenn (assist Roy) en tenslotte Roy (rebound). Op het laatste moment wist BAL toch nog een keer in dit kwart te scoren.

Ook in het laatste kwart speelden wij sterker dan onze tegenstander en wisten we onze voorsprong nog verder te vergroten. Voor ons scoorden achtereenvolgens Roy (assist Youenn), Youenn (assist Jasper), Youenn (bonus vrije worp), Aleksei (steal), Jasper (assist Roy), Enes (assist Youenn), Jasper, Hidde (steal), Hidde (assist Ruben), Hidde en Enes.

Verslag: Gerard Landman