26 januari ’19: Vandaag de derde wedstrijd in de voorjaarscompetitie, uit tegen Barons M16-1.

Vandaag speelden we de derde wedstrijd in de competitie tegen Barons M16-1 uit in Breda. In het 1ste kwart hadden we pech met de afronding, de bal stuiterde regelmatig via de ring buiten de basket. Barons nam een 6-0 voorsprong, alvorens wij via Luuk (assist Youenn) de eerste score wisten te maken. Na een score van Barons, kwamen wij knap terug tot 8-7 door scores van Luuk (assist Ruben), Ruben (assist Luuk) en Ruben (bonus vrije worp). De laatste 2 scores van dit kwart waren voor Barons.

In het begin van het 2de kwart speelden we niet sterk, na een score van Barons wist Joep (assist Ruben) te scoren, maar daarna liep Barons uit naar 25-9. In het 2de gedeelte waren we wel weer bij de les en wisten we het verschil met 4 punten terug te brengen. Voor ons scoorden achtereenvolgens Roy (2de vrije worp), Youenn (assist Jasper), Jasper, Jasper (beide vrije worpen), Hidde (rebound) en Jasper (1ste vrije worp).

Het 3de kwart begonnen nog wel met een score van Jasper (assist Luuk), maar daarna was het vooral Barons die wist te scoren. Het verschil van 10 punten liep zelfs op tot 31 punten, waarbij alleen Roy (2de vrije worp) en Joep (assist Jasper) van onze kant wisten te scoren. In het laatste gedeelte van het kwart ging het gelukkig weer wat beter. Voor ons wisten Luuk (2de vrije worp), Luuk (steal),  Joep (assist Jasper), Luuk (assist Jasper) en Luuk (assist Ruben) te scoren.

In het laatste kwart speelden we weer goed basketbal en waren we nagenoeg gelijkwaardig aan Barons. Na 2 scores van Barons, wist Ruben (assist Luuk) te scoren. Na een score van Barons, wisten wij 4x op rij te scoren door achtereenvolgens Ruben (3-punter), Ruben, Ruben (1ste vrije worp) en Jasper. In het resterende gedeelte van het laatste kwart speelden we weer iets minder en wisten nog maar 2x te scoren via Roy en Joep (1ste vrije worp). Volgens het wedstrijdformulier scoorde Joep nogmaals via een vrije worp, waardoor wij uiteindelijk 47 i.p.v. de door mij genoteerde 46 punten hebben gescoord.

Verslag: Gerard Landman foto’s Anne-Marie Molhuijsen