19 januari ’19: Vandaag de tweede wedstrijd in de voorjaarscompetitie, uit tegen Attacus M16-1.

Vandaag speelden we de tweede wedstrijd in de competitie tegen Attacus M16-1 uit in Veghel. In het begin van de wedstrijd was Attacus sterker en dat resulteerde in een 16-6 voorsprong, waarbij Luuk, Ruben (assist Luuk) en Luuk (assist Youenn) voor ons wisten te scoren. In het laatste deel van het kwart lieten wij erg sterk spel zien en werd de achterstand teruggebracht tot 2 punten. Scores waren achtereenvolgens van Luuk (assist Youenn), Ruben (mooie assist Luuk), Hidde (mooie steal) en Luuk (fast-break).

In het begein van het 2de kwart bleven we goed spelen en door scores van Luuk (assist Ruben), Hidde (1ste vrije worp), Luuk (2de vrije worp) en Enes (2de vrije worp) namen we een 16-19 voorsprong. In eerste instantie werd een tegenscore nog voorkomen door goed verdedigen van Joep, maar niet veel later wist Attacus toch de 18-19 te scoren. Door een score van Joep (assist Luuk) werd het verschil weer 3 punten in ons voordeel. Een mindere fase van onze kant zorgde ervoor dat Attacus de achterstand wist om te zetten in een voorsprong van 9 punten. Aan het einde van de kwart wisten beide teams nog 2x te scoren, voor ons scoorden Roy (assist Jasper) en Enes (assist Jasper).

Het 3de kwart is van oudsher niet ons sterkste kwart en ook Attacus speelde slordig. Er werd dan ook niet veel gescoord, echter onze achterstand liep nog wel met 3 punten op. Voor ons scoorden Luuk (assist Roy), Luuk (1ste vrije worp) en Youenn (assist Hidde).

In het laatste kwart speelden we uitstekend basketbal en het scheelde niet veel of we wisten de wedstrijd nog te winnen. In het 1ste gedeelte ging het nog gelijk op en door scores van Jasper (assist Youenn), Hidde, Jasper (steal) en Joep (2de vrije worp) was de tussenstand 50-37. Daarna volgde een erg sterk gedeelte van onze kant en door scores van Jasper, Luuk, Jasper, Jasper (rebound), Ruben en Jasper kwamen we zelfs tot op 1 punt van Attacus. Helaas wilde de winnende score er net niet in en wist Attacus vlak voor tijd nog eenmaal te scoren.

Verslag: Gerard Landman foto’s Anne-Marie Molhuijsen

Geen evenement in de kalender