6 april ’19: Vandaag de negende wedstrijd in de voorjaarscompetitie, thuis tegen Attacus M16-1.

Vandaag speelden we de negende wedstrijd in de competitie, thuis tegen Attacus M16-1. Onze jongens waren vandaag gebrand om Attacus dit keer te verslaan en vanaf het begin werd er dan ook met een enorme inzet gespeeld. Attacus opende de score, waarna Luuk (beide vrije worpen) gelijk maakte. Attacus kwam weer op voorsprong en Jasper scoorde via de rebound de gelijkmaker. Attacus nam vervolgens een voorsprong van 5 punten. Goed spel leverde ons een minieme voorsprong op door scores van Youenn (assist Luuk), Youenn (mooie assist Luuk) en Luuk (steal). Vlak voor tijd wist Attacus toch nog te scoren, waardoor zij dit kwart winnend afsloten.

In het 2de kwart bleven wij goed en fel spelen. Na een score van Attacus, bracht Luuk (assist Youenn) het verschil weer terug tot één punt. Attacus scoorde een vrije worp, waarna er een sterke fase van ons volgde. Door scores van Ruben (assist Luuk), Ruben (3 punter, assist Jasper), Hidde (assist Joep) en Krijn (assist Roy) namen wij een voorsprong van zeven punten. Attacus scoorde en vervolgens maakte Jasper een klein foutje maar hij herstelde zich door een hele mooie blok. Youenn (assist Jasper) bracht het verschil weer naar zeven punten. Tegen het einde van het kwart wist Attacus het verschil terug te brengen tot drie punten.

Ook in de 2de helft bleven we fel en goed basketballen. Door scores van Youenn (assist Jasper), Enes (assist Jasper) en Luuk (assist Youenn) liep het verschil op tot negen punten. De strijd bleef verder gelijk op gaan, waarbij Attacus het verschil toch iets wist terug te brengen tot vijf punten. Voor ons wisten Enes (assist Youenn), Luuk (1ste vrije worp) en Youenn (fast-break) nog te scoren.

In het laatste kwart waren wij zeker in het begin sterker dan onze tegenstander en wisten we onze voorsprong uit te breiden naar tien punten. Voor ons scoorden Luuk (steal), Luuk (assist Jasper), Youenn (assist Luuk), Hidde (steal), Luuk (assist Jasper), Hidde (assist Youenn), Luuk (beide vrije worpen) en Hidde (steal). Met nog minder dan drie minuten te spelen leek de overwinning binnen. Toch werd het nog enorm spannend en wist Attacus het verschil terug te brengen tot twee punten. Met nog 1,5 seconde te spelen had Attacus nog een kans om de wedstrijd toch in hun voordeel te beslissen, echter wisten wij dit door goed te verdedigen te voorkomen. Het eindsignaal volgde en de ontlading was groot en wisten wij terecht de overwinning over de eindstreep te trekken. Complimenten voor de enorme inzet en laten we dit meenemen naar de laatste wedstrijd tegen BAL komende zondag.

Ruben 5 punt

Krijn 2 punten