30 maart ’19: Vandaag de achtste wedstrijd in de voorjaarscompetitie, uit tegen High Five M16-1.

Vandaag speelden we de achtste wedstrijd in de competitie, uit tegen High Five M16-1. In het eerste kwart was het van beide kanten erg slecht en pas na 6 minuten spelen opende High Five de score. Net voor de 7de minuut wisten wij via Luuk (assist Youenn) tegen te scoren. High Five wist nog meerdere keren te scoren en wij wisten alleen nog via Luuk (1ste vrije worp) wat aan ons totaal toe te voegen.

In het 2de kwart ging het niveau aan beide kanten wel omhoog, maar was het zeker niet hoogstaand. In het begin wisten we de achterstand weg te werken en na vier scores van Enes (drie rebounds en een assist van Ruben) was de tussenstand 11-11. In het verdere verloop bleef de score gelijk opgaan, echter wist High Five het kwart nog wel af te sluiten met vier punten voorsprong. Voor ons scoorden achtereenvolgens Luuk (assist Enes), Luuk (assist Jasper), Luuk (beide vrije worpen), Luuk (1ste vrije worp), Enes (rebound) en Youenn (assist Luuk).

Ook in de 2de helft was er geen sprake van goed basketbal en bleef de strijd gelijk op gaan. Opnbieuw werd er niet veel gescoord en werd het verschil gereduceerd tot één punt. Scores van onze kant kwamen van Enes, Youenn (steal), Youenn (2de vrije worp), Roy (assist Hidde), Roy (rebound) en nogmaals Roy (assist Luuk).

In het laatste kwart golfde het spel heen en weer en halverwege was de stand 42-42. Voor ons scoorden Luuk, Roy (rebound), Luuk (assist Joep), Roy (mooie assist Luuk) en Ruben (2de vrije worp). Nadat High Five één vrije worp scoorde, namen wij voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong door een score van Luuk (rebound). Helaas konden we dit niet vasthouden en nam High Five weer een voorsprong van drie punten. Roy benutte de 2de vrije worp en vlak voor tijd wist High Five beide vrije worpen te scoren. Hierdoor was het verschil vier punten. Drie seconde voor tijd maakte Luuk een mooie 3-punter. Daarna ging er van alles mis met de tijdwaarneming en in de laatste drie seconde kregen we geen kans meer, waardoor we met het kleinste verschil verloren.

Ruben 1 punt

Erik Braks en Kombi Bouwmaterialen