1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

24 november ’18: Vandaag de zesde wedstrijd in de najaarscompetitie, uit tegen Attacus M16-1.

Vandaag speelden we de zesde wedstrijd in de competitie tegen Attacus M16-1 uit in Veghel. Het eerste kwart werd er van beide kanten erg matig gespeeld. Wij waren wel iets scherper onder de basket, waardoor we dit kwart met een 2-7 voorsprong afsloten. Luuk (assist Youenn), Jasper (assist Youenn), Luuk en Luuk (bonus vrije worp) zorgden voor de scores.

Ook in het 2de kwart bleven we onder ons niveau presteren en werd Attacus iets sterker. Hierdoor wist Attacus aan het eind van het kwart met 1 punt verschil een voorsprong te nemen. Voor ons scoorden achtereenvolgens Luuk (assist Roy na een mooie combinatie), Jasper (assist Joep), Luuk, Jasper (awerssist Youenn) en Joep (assist Youenn).

In de 2de helft werd er uitstekend basketbal gespeeld en ging de strijd gelijk op. Door scores van Jasper, Luuk (2de vrije worp), Jasper, Jasper (bonus vrije worp) en Jasper (3-punter) namen we een 24-26 voorsprong. Een iets mindere periode van onze kant resulteerde in een 36-26 achterstand. Scores van Youenn, Luuk en Jasper (2e vrije worp) bracht het verschil weer terug tot 5 punten. Op het eind van het kwart werd er aan beide kant nog een keer gescoord, Enes scoorde namens ons.

In het laatste kwart bleven we goed spelen en waren we qua spel beter dan onze tegenstander. Ruben (assist Luuk) opende de score, waarna Attacus tegenscoorde. Luuk (assist Youenn), Luuk (bonus vrije worp) en Luuk (1ste vrije worp) zorgden dat het verschil nog maar 1 punt bedroeg. Helaas wisten we daarna niet meer tot scoren te komen en wist Attacus de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Zonde van het verlies, maar op basis van ons spel in de 2de helft waren wij de betere partij. Dat belooft wat als we op 15 december nog thuis tegen Attacus.

Verslag: Gerard Landman foto’s Anne-Marie Molhuijsen

Erik Braks en Kombi Bouwmaterialen