7 december ’19: Vandaag de negende wedstrijd in de najaarscompetitie, uit tegen BAL M18-2.

Vandaag speelden we de negende wedstrijd in de competitie uit tegen BAL M18-2. Vanaf het begin hadden we te veel ontzag voor de koploper en misten we duidelijk de agressie van de geblesseerde Luuk. BAL nam een 5-0 voorsprong, waarna Hidde (assist Ruben) namens ons de score opende. Na een score van BAL, zorgde Aleksei (assist Jasper) er voor dat het verschil weer 3 punten werd. Door slordig spel kwamen we niet dichterbij. Jasper (assist Ruben) en Jasper (bonus vrije worp) scoorde nog voor ons, maar BAL liep vervolgens weg naar een verschil van 9 punten.

In het 2de kwart bleven we slordig spelen maar ondanks dat bleef het verschil nagenoeg gelijk. Aan het einde van het kwart was het verschil met 1 punt toegenomen tot 10 punten. Voor ons scoorden achtereenvolgens Krijn (1ste vrije worp), Krijn (rebound), Krijn (bonus vrije worp), Youenn (assist Jasper), Ruben (assist Jasper), Jasper (2de vrije worp), Jasper (assist Ruben), Jasper (1ste vrije worp) en Ruben (assist Youenn).

In de 2de helft gooiden we de schroom eindelijk van ons af en kwam BAL er tot 2 minuten voor einde kwart niet aan te pas. Door scores van Youenn (assist Hidde), Joep (assist Ruben), Hidde (rebound), Joep (assist Ruben), Hidde (assist Joep), Hidde (rebound) en Ruben (assist Hidde) was het verschil nog maar 2 punten. Helaas zetten we niet door en scoorde BAL nog 9 punten waardoor aan het einde van het kwart het verschil zelfs nog met 1 punt was gegroeid.

In het laatste kwart lieten we de koppies een beetje hangen en werd het verschil alleen maar groter. Zonde, want het was vandaag echt niet nodig om van BAL te verliezen. Wij wisten tegen de 24 punten van BAL slechts 11 punten tegen te scoren. Scores waren van Joep (assist Aleksei), Aleksei, Joep (assist Ruben), Joep (assist Hidde) en Ruben (3-punter).

Krijn 4 punten

Verslag en foto’s: Gerard Landman.