10 november ’19: Vandaag de zevende wedstrijd in de najaarscompetitie, uit tegen Almonte M18-2.

Vandaag speelden we de zevende wedstrijd in de competitie uit tegen Almonte M18-2. Inzet van de wedstrijd was de 2de plaats in de poule. Het begin was voor Almonte die door uitstekend spel met 15-3 de leiding nam. Onze 3 punten werden gescoord door Jasper (3 van de 4 vrije worpen). Vanaf ongeveer halverwege kwamen wij steeds beter in de wedstrijd en was het genieten langs de kant. We wisten dan ook door scores van Luuk (assist Jasper), Jasper (assist Ruben), Ruben (assist Joep), Luuk (2de vrije worp) en nogmaals Luuk (rebound) het verschil naar drie punten terug te brengen. Vlak voor tijd wist Almonte nog te scoren.

In het 2de kwart bleef het spel aan beide kanten van een zeer hoog niveau. De strijd bleef gelijk op gaan en aan jjet einde van het kwart was het verschil nog steeds vijf punten. Halverwege het kwart hadden wij zelfs even een voorsprong van drie punten. Voor ons scoorden achtereenvolgens Youenn (rebound), Luuk (assist Youenn), Luuk (assist Jasper), Jasper (2de vrije worp), Youenn (steal), Youenn (rebound), Hidde (assist Youenn) en Jasper (assist Krijn).

In de 2de helft konden we helaas geen gelijke tred houden met Almonte. Na een score van Almonte, wisten wij via Youenn (assist Ruben) direct tegen te scoren. Daarna hadden wij pech in de afronding en liep Almonte snel weg en namen ze 17 punten voorsprong. Het slot ging weer gelijk op. Youenn (assist Jasper) en Jasper (3 punter) zorgden er met hun scores voor dat het verschil aan het einde van het kwart nog met een puntje werd verlaagd.

In het laatste kwart werd er niet veel gescoord, echter het spel van beide kanten was van hoog niveau. Daarnaast was het goed om te zien dat er enorm sportief van beide kanten werd gespeeld en was het ook vanaf de tribune tussen beide kampen gezellig onder elkaar. Het verschil liep uiteindelijk nog iets op naar 19 punten. Voor ons scoorden nog Jasper (2de vrije worp), Joep (assist Jasper) en Luuk (beide vrije worpen).

Verslag: Gerard Landman, foto’s Gerard en Marielle.