1 november ’19: Vandaag de zesde wedstrijd in de najaarscompetitie, uit tegen Gennep Cougars M18-1.

Vandaag speelden we de zesde wedstrijd in de competitie’, uit tegen Gennep Cougars M18-1. Het eerste kwart speelden we echt dramatisch en daardoor wist Gennep Cougars vrij eenvoudig een grote voorsprong van maar liefst 20 punten te behalen. Voor ons scoorden Youenn, Luuk (2de vrije worp), Roy (assist Luuk) en Luuk (1ste vrije worp)

In het 2de kwart werd het spel iets beter waardoor we langzamerhand het verschil in punten wisten te verkleinen. Wij openden de score via Jasper (assist Luuk) en Luuk, waarna Gennep Cougars het verschil weer naar 20 punten bracht. Door scores van Luuk, Luuk (beide vrije worpen), Hiddde (beide vrije worpen), Luuk (1ste vrije worp), Luuk (2de vrije worp) en Roy (assist Jasper) was het verschil terug gebracht naar 12 punten. Aan het einde van het kwart maakte Gennep nog 5 punten, waar wij via Luuk (2de vrije worp) nog 1 puntje tegenover stelde.

In de 2de helft bleven we iets sterker dan onze tegenstander, zonder echt goed te spelen. In het begin van het kwart waren we nog niet echt bij de les, waardoor Gennep Cougars het verschil weer wist terug te brengen tot 20 punten. Daarna was het vooral Rush die het spel dicteerde en wist Gennep Cougars nog maar 5 punten te socren. Voor Rush scoorden achtereenvolgens Luuk (assist Youenn), Aleksei (assist Hidde), Ruben (assist Jasper), Luuk (rebound), Jasper, Roy (assist Jasper), Jasper (steal), Roy (mooie assist Luuk) en Luuk (assist Youenn).

In het laatste kwart werd het nog ontzettend spannend. Heel vervelend was dat er geen duidelijke tijdsklok aanwezig was, waardoor we geen zicht hadden op de resterende tijd. We namen uiteindelijk door goede pressing een voorsprong van 2 punten waarbij de resterende speeltijd nog 1 minuut zou zijn en na onze voorsprong toch ineens nog 3 minuten was. Door scores van Luuk (assist Jasper), Luuk (bonus vrije worp), Ruben (assist Jasper), Jasper (assist Luuk), Youenn (assist Jasper), Hidde (assist Jasper), Luuk (2de vrije worp), Luuk (1ste vrije worp), Jasper (beide vrije worpen), Luuk (assist Youenn) en Luuk (assist Hidde) was de stand 58-60 in ons voordeel. De scheidsrechters waren eerder in de wedstrijd al meer op de hand van Gennep Cougars, maar met deze stand werd dat nog veel erger. Helaas resulteerde dat in de nodige irritatie en kreeg Luuk een technische fout, waardoor hij in totaal 5 fouten had en niet meer mocht meespelen. In het resterende deel kantelde de wedstrijd en werd het uiteindelijk 66-64 in het voordeel van Gennep Cougars. Youenn (assist Jasper) en Jasper scoorden nog namens ons.

We hebben de wedstrijd in het eerste kwart verloren en daar kunnen we de scheidsrechters niet de schuld van geven. Komende zondag wacht onze concurrent voor de 2de plaats en daar zullen we veel beter moeten spelen om goed partij te kunnen geven.