1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

26 oktober ’19: Vandaag de vijfde wedstrijd in de najaarscompetitie, thuis tegen Almonte M18-2.

Vandaag speelden we de vijfde wedstrijd in de competitie thuis tegen Almonte M18-2. Voor deze wedstrijd hadden we beide 1 wedstrijd verloren van BAL en beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Het begin was voor Almonte en zij namen dan ook een 6-11 voorsprong, waarbij Luuk (goeie assist Youenn), Jasper (assist Youenn) en Youenn (assist Luuk) voor ons wisten te scoren. In het tweede gedeelte van dit kwart begonnen we steeds beter in de wedstrijd te komen en waren wij de betere partij. Door scores van Luuk (assist Youenn), Luuk (2de vrije worp) en Roy (assist Luuk) trokken we de stand gelijk. De laatste score was voor Almonte, waardoor we met een klein verschil het kwart afsloten.

In het 2de kwart waren wij sterker dan Almonte en daar raakten een aantal spelers van Almonte gefrustreerd door. Door scores van Jasper (assist Joep) en Luuk namen wij een kleine voorsprong. Almonte maakte vervolgens de gelijkmaker, waarna wij door goed spel 6 punten voorsprong namen door scores van Luuk (assist Roy), Jasper (beide vrije worpen) en Luuk (assist Hidde). Na een score van Almonte zorgde Jasper (beide vrije worpen) dat het verschil 6 punten bleef. Almonte scoorde 3 punten, waarna Luuk (beide vrije worpen) en nogmaals Luuk (assist Jasper) het verschil nog iets groter maakte. Na 2 scores van Almonte, werd het verschil nog groter door scores van Jasper (steal), Luuk (fast-break) en Luuk (beide vrije worpen).

In de 2de helft bleven we goed spelen en kwam Almonte niet dichterbij. We waren niet alleen aanvallend sterk bezig, maar ook in de verdediging stonden we ons mannetje. Het verschil liep zelfs nog een beetje op naar 11 punten. Voor ons scoorden achtereenvolgens Luuk, Luuk (bonus vrije worp), Jasper (assist Youenn), Luuk (steal), Ruben (assist Youenn) en Jasper (assist Luuk).

In het laatste kwart waren we nog steeds goed bij de les en zorgden we er voor dat Almonte geen moment het idee had dat ze de wedstrijd nog konden kantelen. De openingsscore was voor Almonte, waarna wij via een belangrijke score van Krijn (assist Ruben) meteen de toon zetten voor de rest van het kwart. Luuk (assist Joep) vergrootte onze voorsprong, waarna Almonte door 1 vrije worp te benutten iets terugdeed. Door scores van Jasper en Ruben (assist Krijn) liepen we nog verder weg. In de rest van het kwart consolideerden wij onze voorsprong. Voor ons scoorden Ruben (rebound), Ruben (mooie assist Youenn) en Youenn (assist Joep) nog. Een mooie overwinning op de concurrent voor de 2de plaats in deze competitie. Almonte zal 10 november, als we bij hen spelen, gebrand zijn om revanche te nemen. Deze overwinning kunnen ze in ieder geval niet meer van ons afnemen.

Krijn 2 punten