15 februari ‘20: Vandaag de vijfde wedstrijd in de voorjaarscompetitie, thuis tegen Langstraat Shooters M18-1.

Vandaag speelden we de vijfde wedstrijd in de competitie thuis tegen Langstraat Shooters M18-1. Onze tegenstander had nog geen enkele wedstrijd gewonnen, dus de verwachting was dat we deze wedstrijd wel zouden winnen. Zoals gewoonlijk hadden we een stroeve start en in het begin wist alleen Hidde (rebound) voor ons te scoren, waardoor we met 2-6 achter stonden. Na een paar minuten kwamen we wat beter in ons spel en namen we een 10-6 voorsprong door scores van Luuk (assist Aleksei), Roy (assist Luuk), Aleksei (assist Luuk) en Luuk. Langstraat Shooters komt ondanks 2 uitstekende verdedigende acties van Hidde langszij. Het laatste deel van het kwart maakte duidelijk dat we duidelijk sterker waren dan onze tegenstander. Door scores van Luuk (rebound), Roy (assist Jasper), Roy (2de vrije worp), Luuk, Luuk (fast-break), Youenn (assist Ruben) en Hidde (assist Youenn) namen we een voorsprong van dertien punten.

In het 2de kwart liep het wat minder aan onze kant en was Langstraat Shooters gelijkwaardig aan ons. Aan het einde van het kwart hadden de Langstraat Shooters zelfs nog één punt meer gescoord dan wij, waardoor het verschil nog twaalf punten bedroeg. Voor ons scoorden Hidde (assist Jasper), Youenn (fast-break), Luuk (assist Roy), Luuk (rebound), Jasper (fast-break), Jasper en Luuk (rebound).

Het derde kwart speelden we uitstekend en was het echt genieten voor het publiek. De ene na de andere mooie aanval volgde elkaar op. De eerste zes scores van dit kwart waren allemaal voor ons. Luuk (fast-break), Luuk (assist Jasper), Jasper (rebound), Youenn (assist Luuk), Jasper en Youenn (assist Luuk) zorgden er voor dat we ruim afstand namen van onze tegenstander. Langstraat Shooters wist met 1 score wat terug te doen, maar verder kwamen ze er nauwelijks aan te pas. Luuk (rebound), Ruben (assist Luuk) en Youenn (fast-break) scoorden achtereenvolgens, waarna Hidde door een goed blok een score van onze tegenstander voorkwam. Wij gingen vervolgens door met scoren en wel door Ruben (assist Youenn), Luuk (assist Ruben), Hidde (mooie aanval, met tenslotte een assist van Youenn), Hidde (rebound) en tenslotte Youenn (fast-break). De laatste twee scores waren nog voor Langstraat Shooters.

In het laatste kwart werd het verschil in het begin zelfs nog iets groter. Luuk (beide vrije worpen), Luuk (rebound) en Jasper (1ste vrije worp) scoorden voor ons, waarna Youenn tot tweemaal toe met een goed blok Langstraat Shooters van scoren af wist te houden. We liepen nog verder weg door scores van Roy (mooie fake, assist Youenn) en Luuk (1ste vrije worp). De wedstrijd was gespeeld en dat was in het restant van het kwart te merken. Wij wisten nog te scoren via Roy (assist Youenn) en Hidde (fast-break) en Langstraat Shooters trok de kwart stand nog gelijk, waardoor het verschil uit het 3de kwart aan het einde van de wedstrijd in stand bleef. Over 2 weken op 1 maart moeten we uit tegen Langstraat Shooters.

Eindstand 77-43

Verslag: Gerard Landman en foto’s Anne-Marie Molhuijsen.

Geen evenement in de kalender