Het seizoen begon meteen al spannend voor de meiden van V14. Omdat zij in de eerste helft van de competitie in de tweede klasse op de 2e plaats geëindigd waren, promoveerden ze naar de eerste klasse. De coaches hebben nog een verzoek ingediend bij de NBB omdat ze verwachtten dat de competitie kansloos zou zijn. Het tegendeel bleek waar.

Tegenstanders in deze competitie waren de eerste teams van Almonte (Eindhoven), Marathon (Vlissingen), Barons (Breda) en The Black Eagles (Rosmalen).

De meiden begonnen de competitie met een uitwedstrijd tegen Barons, die ze met een mooie 52 tegen 25 wonnen. Verrassend! Daarna volgde de uitwedstrijd tegen The Black Eagles. Een spannende wedstrijd waarbij Rush pas in de laatste periode op voorsprong kwam en uiteindelijk de winst boekte (38-45). De eerste thuiswedstrijd was tegen Almonte, de winterkampioenen. Spannend dus of de Rush-meiden de overwinning ook hier weer konden binnenhalen. En…dat lukte met een mooie score van 60 tegen 22!

En hier hield het niet op. Ook de wedstrijden tegen de overige teams in de competitie werden gewonnen. Tijdens de uitwedstrijd in Vlissingen op 30 maart kon het kampioenschap binnen gehaald worden, maar daar waren de meiden zich nog niet van bewust. Er kon ontspannen gespeeld worden. Toen de voorsprong halverwege het vierde kwart ruim 20 punten was, werd de meiden toch maar eens ingefluisterd dat het kampioenschap nu wel heel dichtbij was. En ja hoor, ook deze wedstrijd werd gewonnen. Met een bezoekje aan zee en aan de McDonalds werd het kampioenschap alvast licht gevierd. Ook de laatste thuiswedstrijd een week later werd gewonnen. Een mooi doel voor de laatste uitwedstrijd tegen Almonte was om ongeslagen kampioen te worden. Hoewel de wedstrijd (zacht uitgedrukt) niet lekker liep, lieten de meiden zien dat ze het kampioenschap echt verdiend hadden. Met 28-53 wonnen ze ook deze laatste pot.

Uiteindelijk hebben de meiden dankzij hun teaminzet onder de enthousiaste en professionele leiding van trainer/coach Marijn Hermans, coach Marella Hoevenaars en assistent-trainer Indy alle wedstrijden gewonnen. Een hele mooie prestatie van dit team.

Topscoorder dit seizoen was Djenna Hoevenaars, gevolgd door Nuéva Hermans en Anne van Beek. Echter, zonder de andere meiden: Naomi Bergmans, Fenna van den Elzen, Emi Hiraki, Thalia Sabourin, Fleur Simons en Elida Tuncer had dit prachtige resultaat niet bereikt kunnen worden. De kracht van het team is toch wel het samenspel en de samenwerking gebleken, in combinatie met het inzetten van ieders krachten.

Gedurende het seizoen heeft het team nog mooie warming-up vestjes gesponsord gekregen door Simeco, waardoor het team er nu super en als één geheel uitziet zodra ze ergens binnenkomen. En het is gebleken dat deze vestjes geluk brengen.

Op 6 april, na de laatste thuiswedstrijd, werd het kampioenschap in de kantine van Rush gevierd met drankje en een mooie taart (met teamfoto erop) en een toespraak van de voorzitter.

Fantastisch gedaan meiden en dank aan de trainer, coaches en sponsor!

Erik Braks en Kombi Bouwmaterialen