De Rush website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme informatie over het gebruik van deze site. Door op 'Accepteren' te klikken geeft u aan dat u dat weet en accepteert. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy- en cookieverklaring.

 

Bestuur & Commissies

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (6 Votes)

11-12 mei 2019.

Het is zaterdag 11 mei 2019 om 13 uur. De zon schijnt! De begeleiders van de U14 zijn aanwezig bij de locatie van het basketbalkamp, D’n Eik in Uden. Wow, wat een geweldige locatie! Wat een ruimte!

Samen met de andere begeleiders spreken we even de regels door, hoe de dag planning er een beetje uit komt te zien. Rond 14 uur komen de eerste meiden en jongens binnen. Welkom! Zoek maar een kamer uit, dek je bed maar op. De meiden (8 stuks) hebben de eerste 2 slaapkamers toegeëigend en de jongens (8 stuks), de achterste 2 slaapkamers. De begeleiding heeft de 2 kamers aan de andere kant. Als alle kinderen er zijn en de ouders weer vertrokken zijn, verzamelen we even bij de plek van het kampvuur.  We bespreken met de meiden en jongens wat de regels zijn en hoe de planning er een beetje uit komt te zien. Onder begeleiding van Mikah gaan ze beginnen met het 6-kamp, de V14 tegen de X14. De spullen liggen al klaar dus beginnen maar.

Samenwerking kan heel handig zijn bij een 6-kamp. Mooi om te zien dat de meiden eerst overleggen wat en hoe ze iets gaan aanpakken en dan ook goed van start gaan en dat de jongens er “blind” in gaan. De jongens beginnen gewoon, vallen een aantal keren, zien dat de meiden goed gaan, kijken hoe de meiden het doen en gaan vervolgens net als de meiden met volle moed er tegenaan. Dit was erg leuk om te zien. Soms wat frustratie hier en daar, maar wat is er tijdens het 6-kamp veel gelachen.

Na het 6 kamp heeft iedereen zichzelf even vermaakt. Sommige gingen ergens zitten kletsen, andere gingen pingpongen met basketballen (nieuwe sport?). Een aantal jongens gingen voetballen. De begeleiding ging het eten klaarmaken, dat hield in, de saus warm maken die de vorige groep al had klaargemaakt! (daarvoor nog bedankt Sandra en Maaike) en de spaghetti koken. Tafeldekken en aan tafel, eet smakelijk! Iedereen vond het lekker, want er was echt goed gegeten. Na het eten heeft iedereen zijn eigen bord en beker in de vaatwasser gezet. Alle meiden en de jongens zijn na het eten lekker gaan voetballen. Na het voetballen zijn we naar Bedaf gelopen om daar hout te gaan sprokkelen voor het kampvuur. Toen we terugkwamen bij D’n Eik, heeft Shanta ons kampvuur aangestoken. De meiden en de jongens hebben marshmallows, een knakworstje met een deegje boven het kampvuur geroosterd en in de popcornpannetjes (mochten we lenen van de ouders van Teun v.d.R.) hebben Shanta en ik popcorn gepoft boven het vuurtje. Sommige jongens en meiden werden al wat moe. Bij het kampvuur heeft heel de groep een aantal keren Weerwolven gespeeld, met Naomi als de verteller. Wat deed je dat goed Naomi, super! Toen het allang bedtijd was geweest hebben ze nog een zaklamp spelletje op het veld gedaan en daarna zijn ze dan toch eindelijk allemaal naar bed gegaan.

De begeleiders hebben nog even nagepraat bij het kampvuur. Maar ook voor hen was het na een tijdje bedtijd en zijn wij naar bed gegaan. Nadat we alle kamers nog langs waren geweest met het vriendelijke verzoek of iedereen iets zachter wilde doen en welterusten gezegd te hebben zijn ook wij ons bedje ingekropen.  Na een (te) korte nacht ging om 07.30 uur de wekker bij de begeleiding en al snel daarna kwamen de jongens met hun ochtend liedje: Guten morgen Sonnenschein, zeker een aanrader om die te luisteren. Bedankt Teun v. L. ;-)

De begeleiding heeft de tafels gedekt en heel, heel veel pannenkoeken gebakken voor het ontbijt. Na het ontbijt heeft iedereen zijn/haar spullen gepakt zodat alles was ingepakt voor het vertrek. De meiden en jongens hebben nog een tijdje buiten gespeeld en toen het wat begon te druppelen kwamen ze naar binnen toe en hebben ze binnen nog verschillende spelletjes Weerwolven gedaan, wederom met Naomi als verteller. Helaas kwamen om 11 uur de ouders al weer en was het kamp afgelopen. De meiden en jongens kregen allemaal nog een klein aandenken mee naar huis. Een mooie sleutelhanger gemaakt van de oude basketballen van Rush. Deze sleutelhangers zijn gemaakt door: www.puksfabriek.nl Heel erg bedankt Puk, ze vonden het allemaal erg leuk, ook de begeleiders.

Tja en dan nu de vraag, was het een leuk kamp….. Ik heb van verschillende meiden en jongens gehoord dat ze het erg leuk vonden. “Hey Anne-Marie, dit is echt een leuk kamp!” “Gaan we volgend jaar weer op kamp?” “Tot welke leeftijd mogen we op kamp”  En als ik nu zo terug denk en al die snoeten terug haal. Wat is er veel gelachen bij het 6-kamp, wat is er gesmuld van de spaghetti en de pannenkoeken en dan niet te vergeten van de ijsjes en de chips en zelfs van de appels tussendoor. De marshmallows, de popcorn en de worstjes met het deegje bij het kampvuur. De spanning en het plezier van het Weerwolven bij het kampvuur. De pannenkoeken als ontbijt…  JA, ik weet het wel zeker, het was een super geslaagd kamp!

Naomi, Fenna, Nueva, Emi, Djenna, Thalia, Fleur, Elida, Niels, Anselmo, Willem, Jonathan, Teun v. L., Teun v.d. R., Yannick, en Shane allemaal heel erg bedankt dat jullie er samen zo`n leuk en gezellig dag(en) van gemaakt hebben! Jullie zijn geweldig!

Shanta, Petra, Mikah, Marella, Kirsten heel erg bedankt dat jullie tijd hebben vrij gemaakt om de begeleiding van de X14 en V14 op jullie te willen nemen. Mikah, super leuk dat je erbij was en wat heb je het goed gedaan, echt geweldig! Petra en Shanta (mijn kamergenootjes) bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben, ik vond het erg gezellig! Kisten en Marella jullie ook heel erg bedankt voor al jullie tijd, en alles wat jullie gedaan hebben. Ariëtte bedankt voor al het hout dat je gebracht hebt, het was meer dan genoeg!!!  Lieve begeleiders, ik hoop dat jullie net zo genoten hebben als ik heb gedaan.

Tja en dan wil toch ook nog de sponsoren die dit kamp mogelijk gemaakt hebben bedanken net als het bestuur van Rush, de hulpouders die de boodschappen gedaan hebben en natuurlijk de coördinator van het basketbalkamp: Sandra! De mapjes, de regels die er hingen, zo mooi gedaan. De heerlijke spaghettisaus! Sandra bedankt voor alles wat je gedaan hebt.

Iedereen heel erg bedankt dat we op deze manier met zijn allen zo'n gezellig en leuk kamp hebben kunnen organiseren. Er zijn weer mooie herinneringen gemaakt….

Hier alvast een paar foto's...maar er volgen er nog veel meer!

 


Kalender

Geen evenement in de kalender
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Gossimijne Veghel en Den Bosch
InAspire College
Erik Braks
IRRUS
Atelier Maan
SIMECO
Puks Fabriek
E-userskills
Expert Ben van Dijk
Marc's Bar
Jumbo de Laak
Heroes Den Bosch