De Rush website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme informatie over het gebruik van deze site. Door op 'Accepteren' te klikken geeft u aan dat u dat weet en accepteert. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy- en cookieverklaring.

Sporthal de Stigt, 
Kapelstraat 100, 5401 EC UDEN

We beginnen weer!

Beste Rushleden, ouders en verzorgers,
 
Volgende week maandag (31 augustus) beginnen de trainingen weer! (Bekijk hier het rooster)
 
Aangezien het Coronavirus helaas nog niet is verdwenen, moeten we rekening houden met ieders gezondheid.
We hebben daarvoor een protocol opgesteld. Lees dit goed door zodat iedereen weet wat we van elkaar verwachten. Het zal zeker wennen zijn, maar laten we samen onze uiterste best doen om deze regels en afspraken na te komen, zodat we op een veilig en gezonde manier kunnen blijven basketballen.
 
Vanzelfsprekend blijven wij ook de ontwikkelingen bij de instanties (Ministerie, RIVM, NBB etc.) in de gaten houden. Het kan dus zijn dat we op enig moment ons protocol, indien nodig, moeten bijstellen. 
 
Bij voorbaat dank voor de medewerking. Speciale dank ook aan de trainers. Veel succes in deze ‘vreemde’ situatie. 
 
Wij wensen jullie allemaal veel basketbalplezier!
 

PROTOCOL BV RUSH - COVID 19

Na een lange periode van niet basketballen gaan we 31 augustus beginnen met de start van de trainingen van het nieuwe basketbalseizoen.

Wij, als bestuur van BV Rush hebben duidelijke regels opgesteld, zodat we allemaal zo veilig mogelijk kunnen starten met het basketbalseizoen. Gezien alle berichten in de media wenst het bestuur binnen Rush de zaken op scherp te zetten. Tijdens de trainingen en wedstrijden volgen wij STRIKT de richtlijnen van het RIVM, de NBB en de sportbond NOC-NSF!

Controle over het virus krijgen we alleen als iedereen zich aan de volgende basisregels houdt.
De RIVM-basisregels voor iedereen zijn:

 • Blijf bij klachten thuis en laat je testen
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen
 • Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog
 • Vermijd drukte, ga weg als het druk is

Ben je de afgelopen 2 weken in een land/regio met een oranje code geweest of kom je uit een land/regio met een oranje code, dan kom je 14 dagen NIET basketballen!

Spelers/staf kunnen bij een training of wedstrijd worden geweigerd en naar huis gestuurd worden bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak!

Waar moet je allemaal op letten:

 • Als je naar de training of wedstrijd gaat, trek je thuis alvast je sportkleding aan en was je je handen goed met water en zeep
 • Bij binnenkomst in de Stigt ontsmet je je handen met de desbetreffende middelen
 • Je zorgt dat je maximaal 5 minuten voor aanvang van een training aanwezig bent
 • Rondhangen in de kleedkamers, materiaalhok of ergens anders in de Stigt is niet toegestaan. Alleen de trainer mag in het materiaalhok
 • De ballen worden voor en na de training ontsmet o.l.v. de trainer
 • Na de training was/ontsmet je je handen en ga je direct naar huis toe (je blijft niet hangen in de kleedkamer of in de zaal)
 • Er wordt thuis gedoucht
 • Neem een extra bidon of flesje met water mee, er wordt in de kleedkamers geen water gedronken.
 • Ouders/verzorgers zetten de kinderen bij de deur van de Stigt af en komen de kinderen weer op tijd ophalen (tribunes laten we gesloten)
 • Ouders blijven buiten, op een veilige 1.5 meter afstand van elkaar
 • Gezamenlijk reizen naar oefenwedstrijden en trainingen doen we met een mondkapje op, spelers en begeleiders!

BV Rush benadrukt nogmaals het belang dat spelers, ouders en staf bij klachten thuisblijven en zichzelf zo snel mogelijk laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Ondanks en dankzij deze beperkingen kijken we uit naar een sportief en bijzonder seizoen waarin onze spelers mooie resultaten kunnen behalen en waarin we met zijn allen kunnen genieten van onze passie: Basketbal!

 

 
 • Laatste update op .

Let's Play Basketball

Copyright © 2020 Basketbalvereniging Rush. Alle rechten voorbehouden.
Designed by InAspire BV.