De Rush website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme informatie over het gebruik van deze site. Door op 'Accepteren' te klikken geeft u aan dat u dat weet en accepteert. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy- en cookieverklaring.

Sporthal de Stigt, Kapelstraat 100
5401 EC UDEN | 06 2396 9786 (WS)

Berichtgeving 15 juli 2020

Beste Rushleden, ouders en verzorgers,

Sinds begin maart is alles om ons heen door het COVID-19 virus drastisch veranderd. Ook het basketballen hield voor ons plotseling op. Zaalsporten waren niet toegestaan en buitensporten onder de vlag van onze vereniging hebben we weliswaar overwogen, maar bood onvoldoende zekerheid om dit op een verantwoorde en veilige manier uit te voeren. Ook hebben we nog bekeken om eventueel een ‘Final Day’ deze zomer in te plannen, echter is de gemeente deze zomer druk met werkzaamheden in de sporthal(len).

Onlangs hebben jullie van de penningmeester een mail ontvangen over mogelijke restitutie over de periode dat we niet hebben gebasketbald in de sporthal. Wij zijn erg blij met de diverse reacties die we daarop hebben gekregen. Dank!

Ondanks het abrupte einde van het seizoen heeft het bestuur niet stilgezeten en zijn de commissies drukdoende met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Op 17 juni heeft er een kaderbijeenkomst plaatsgevonden waar we ideeën en gedachten met elkaar hebben uitgewisseld. Jullie zullen wellicht begrijpen dat de voorbereidingen voor ons nog nooit zo lastig zijn geweest.

Informatie die wij verspreiden kan zo maar een andere invulling of wending krijgen. Toch willen we middels dit bericht jullie enigszins op de hoogte stellen.

De Technische Commissie heeft onlangs de voorlopige teamindeling voor het nieuwe seizoen gestuurd. Wat ons veel zorgen baart is dat we – ondanks diverse pogingen – geen trainer en/of coach hebben gevonden voor het team X14 en M22. Mocht iemand zich geroepen voelen dan graag contact met de Technische Commissie hierover.

Anne-Marie Molhuijsen zal per 1 september 2020 de Technische Commissie verlaten. We zijn zeer verheugd dat Dave Lusthof voornemens is om haar taken over te nemen. We danken Anne-Marie enorm voor jarenlang liefdevolle en toegewijde inzet voor de TC en we wensen Dave natuurlijk heel veel succes.

Drie belangrijke data om nu alvast rekening mee te houden:

* Wij gaan er van uit dat we vanaf maandag 31 augustus weer de zaal in mogen en kunnen starten met onze trainingen. Vanzelfsprekend houden we alles nauwlettend in de gaten en veranderingen zullen we op onze website rushuden.nl kenbaar maken. 

* Op zondag 6 september willen we het seizoen openen met onze jaarlijkse ‘OpeningsDay’. Nadere informatie hierover volgt, wederom op onze website. 

* De Algemene Ledenvergadering (ALV) zal plaatsvinden op maandagavond 21 september.

We wensen jullie nog een hele fijne zomervakantie toe, blijf basketballen, blijf gezond en graag tot eind augustus!

Met vriendelijke groet,

Anne-Marie, Gerard, Roland, Jos en Ron - Bestuur BV Rush

Update 29 april 2020 - 

BV Rush staakt activiteiten wegens het Coronavirus

Beste Rushleden, ouders en verzorgers,

Ondanks de versoepeling voor het (buiten)sporten die minister-president Rutte op 21 april aangaf, geeft het ons te weinig vertrouwen om activiteiten onder toezicht van Rush te starten.


Kort gezegd vindt het bestuur dat wij die verantwoordelijkheid niet bij onze kaderleden kunnen neerleggen. We zijn dan meer met handhaving en gezondheidsnormen bezig, dan met het basketballen zelf. Los daarvan beschikken we ook niet over de juiste materialen voor buiten en is basketbal gewoon niet de sport om voldoende afstand te houden.

Vanzelfsprekend juichen wij alle basketballers onder ons toe wanneer ze weer lekker met onze mooie sport bezig zijn. Of misschien wel oefeningen doen om de conditie op peil te houden. Wellicht hebben de trainers hier nog wel leuke ideeën over. Een mooi voorbeeld is het filmpje van x14. Geweldig initiatief!

Beste leden, helaas nog steeds een pas op de plaats. Hopende op jullie begrip. We wachten geduldig af totdat er meer duidelijkheid omtrent het Coronavirus is. We wachten ook af tot het moment dat de gemeente de sporthal vrij mag geven. Op het moment dat dat groene licht gegeven wordt zullen wij zo snel mogelijk schakelen om weer met z’n allen gezond en sportief te kunnen basketballen.

Tot dan, blijf gezond!

Met een gezonde groet,

Anne-Marie, Gerard, Roland, Jos en Ron

Update 01 april 2020

Beste leden, ouders en/of verzorgers,

Met pijn in het hart moeten we concluderen wat we eigenlijk al wisten: het basketbalseizoen 2019-2020 is abrupt aan een einde gekomen, in ieder geval voor de competities. We waren er snel bij met het staken van de trainingen in de hoop dat we de draad weer gauw konden oppakken. Helaas is het Corona-virus nog steeds onder ons en heeft het inmiddels enorm veel teweeggebracht.

De NBB heeft alle competitiewedstrijden gecanceld en de gemeente Uden heeft de verhuur van sporthal de Stigt tot nader order – in ieder geval tot en met de meivakantie- gestaakt. Of we eind mei/juni nog gebruik kunnen maken van de zaal om te trainen is een zeer groot vraagteken. Kortom, we kunnen onze mooie sport niet uitoefenen.

Dit betekent ook dat alle overige activiteiten vooralsnog opgeschort of afgelast zijn. Denk hierbij aan de clinic van en een uitje naar de Heroes, de Final Day en de Algemene Ledenvergadering. Het voorgenomen basketbalkamp begin juli staat helaas ook op losse schroeven en eigenlijk gaan wij er nu van uit dat het niet door kan gaan.

Het bestuur vergadert bijna wekelijks en houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten. Bij veranderingen zullen wij zo snel mogelijk schakelen, mits wij dat verantwoord vinden. Ondanks alles gaan de voorbereidingen voor het volgend seizoen gewoon door. Laten we hopen dat de situatie dan weer normaal is.

Als bestuur hebben we ook overlegd over mogelijke financiële tegemoetkomingen richting alle Rushleden, vanwege het minder kunnen spelen en trainen. Het heeft onze aandacht en hierbij de belofte dat we daar t.z.t. formeel op terug zullen komen. Echter vragen wij nu jullie begrip dat we dit pas kenbaar maken zodra wij zelf meer duidelijkheid hebben.

Zoals afgesproken zullen wij communiceren via onze website rushuden.nl en wanneer van belang ook via de e-mail.

Met z’n allen maken we iets mee wat een paar maanden geleden nog onvoorstelbaar was en waar we (nog steeds) geen grip op hebben. Het raakt ons, het raakt de samenleving, het raakt de hele wereld. Natuurlijk missen wij het basketballen enorm, maar we moeten ook eerlijk bekennen dat het sporten op dit moment echt een andere prioriteit heeft. We zijn met z’n allen genoodzaakt om nu de focus te leggen op ieders gezondheid en welzijn.

Rest ons jullie in deze moeilijke tijden enorm veel succes te wensen. Blijf gezond, denk aan je familie en medemens en wees verstandig. Des te eerder kunnen wij elkaar weer de hand schudden en een yell uitbrengen.

Hopelijk tot snel! Een gezonde groet van,

Anne-Marie Molhuijsen, Gerard Landman, Jos van Lanen, Roland van de Rijdt en Ron Creutzburg

Update 18 maart 2020

Beste Rushleden, ouders en/of verzorgers,

Hierbij een korte update van het bestuur.

We zitten midden in een bizarre periode, waarin ook wij helaas niet weten wat er allemaal gaat gebeuren en wat er ons te wachten staat. Wanneer kunnen we weer trainen en wedstrijden spelen? Gaat het seizoen uberhaupt nog wel door? Welke activiteiten kunnen er nog plaats vinden? 

Vragen die wij ook hebben en helaas op dit moment simpelweg niet kunnen beantwoorden. We zullen geduldig af moeten wachten wat er om ons heen besloten wordt en wanneer er groen licht gegeven wordt om weer te kunnen/mogen basketballen. Gezondheid staat voorop. Jullie zullen begrijpen dat wij hierbij afhankelijk zijn van o.a. de Gemeente Uden voor het vrijgeven van sporthal de Stigt, de NBB, NOC/NSF, RIVM en natuurlijk de politieke besluiten.

Het bestuur volgt vanzelfsprekend de dagelijkse ontwikkelingen op de voet. Via deze weg vragen we jullie om de website Rushuden.nl in de gaten te houden. Als er nieuws is, dan wordt het daarop als eerste  geplaatst. Vervolgens - afhankelijk van de urgentie - zullen we ook iedereen via de mail informeren.

Hopende jullie hiermee ondanks 'geen nieuws' toch geïnformeerd te hebben. Hopelijk is het allemaal gauw voorbij. Wij wensen jullie allemaal veel succes én vooral heel veel gezondheid toe!

Anne-Marie, Jos, Roland, Gerard en Ron

Update 15 maart 2020

Beste (toekomstige) Rushleden, ouders en/of verzorgers en collega-verenigingen,

naar aanleiding van de persconferenties, nieuwsberichten van het RIVM, vragen van verontruste ouders/spelers en alle overige overwegingen, heeft het bestuur zojuist besloten per direct alle activiteiten bij en vanuit BV Rush te staken. Concreet betekent dit dat alle trainingen, uit- en thuiswedstrijden NIET doorgaan tot nader order, in ieder geval tot en met maandag 6 april 2020.

Wij hebben hierin niet gewacht op een reactie vanuit de NBB die waarschijnlijk later deze week zal komen. Wij vinden dat er nu een hoger belang is dan het sportbelang, namelijk ieders gezondheid. Hoe lastig dan ook, we nemen de signalen serieus en vonden het belangrijk iedereen zo spoedig mogelijk te informeren.

Hopende op ieders begrip voor ons besluit. Hopelijk kunnen we snel weer gezamenlijk gaan genieten van onze mooie sport. Voor nu wens ik een ieder - ook namens het bestuur - heel veel gezondheid toe!

Update 11 maart 2020

Inmiddels heeft de NBB op 11 maart ook aangegeven dat alle basketbalwedstrijden in Brabant dit weekend komen te vervallen. Lees eventueel hier het artikel van de bond: KOMEND WEEKEND GEEN COMPETITIE VOOR TEAMS UIT NOORD-BRABANT VANWEGE CORONAVIRUS

Houd onze website in de gaten. We volgens dagelijks de ontwikkelingen en passen aan waar nodig.

Met vriendelijke groet,

Ron Creutzburg
Voorzitter basketbalvereniging Rush

Update 10 maart 2020

Beste Rushleden,

Vanavond om 19.00 uur volgt er vanuit Rush meer info!
 
Het Coronavirus houdt ook ons dagelijks bezig en we houden het scherp in de gaten. Iedere dag kan dit wijzigen! Wat betekent dit voor Rush...
 
Zoals eerder gezegd volgen wij de adviezen van de NBB, het RIVM, het ministeriële commissie crisisbeheersing en de Brabantse overleggen veiligheidsregio's.
Hoogstwaarschijnlijk wordt er vandaag het e.e.a besloten over de (sport-)evenementen in Brabant. 
We hebben gisteren als bestuur gezegd dat we dat nieuws afwachten. Mochten er (sport)evenementen niet doorgaan dan worden niet alleen de wedstrijden, maar ook de trainingen bij Rush tot nader order afgelast. 
 
Aanscherping in Brabant
Ja, er wordt (waar mogelijk) thuis gewerkt, maar scholen zijn nog steeds open. Ook dat houden we in de gaten. We zullen niet als vereniging doorgaan terwijl andere openbare instanties sluiten. Dat mag duidelijk zijn. Gezondheid boven alles. 
 
Voor komend weekend gaan de wedstrijden op dit moment dus nog door. Vanzelfsprekend volgen we sowieso de verscherpingen die Rutte gisteren heeft aangegeven op, zoals het niet meer handen schudden. De spelers in het veld spelen allemaal met dezelfde bal. Het is daarom verstandig om voor en na de wedstrijd de handen goed te wassen. Rush heeft dus besloten om geen handen meer te schudden. Een line-up kan ook op een hele andere creatieve manier...bijvoorbeeld met 'thumbs up!' 
 
Houdt de website en mail in de gaten. Dit kan van dag op dag wijzigen.
Wij vragen jullie begrip in deze lastige situatie waar wij allen mee te maken hebben.
 
Bestuur BV Rush
01 maart 2020

Beste trainers, coaches en (ouders van) spelers van Rush,

Wellicht krijgen jullie ook het nieuws m.b.t. het Corona virus mee. Zonder paniek en onrust te willen zaaien verwachten we wel van een ieder een goede inschatting of deelname aan trainingen en/of wedstrijden op een verantwoordelijke wijze kan plaatsvinden.

Een kuchje heeft iedereen wel eens, maar gecombineerd met verhoging/koorts én in contact te zijn geweest met anderen uit een risicogebied, is het verstandig om risico’s te vermijden. Geef dit dan ook duidelijk aan de verantwoordelijke trainer en/of coach van het team aan. Wij verwachten van de trainers en coaches dat ze de Technische Commissie -waar nodig- informeren.

Verder volgen wij nauwlettend de berichtgeving van de NBB, die op haar beurt de adviezen volgt van het NOC*NSF en het RIVM. Tot op heden betekent dat de wedstrijden en ook de trainingen gewoon doorgaan. 

Meer informatie vinden jullie op de website van het RIVM en het NOC*NSFHopende jullie hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd. Graag tot ziens, gezond in de zaal!

Met vriendelijke groet en namens het bestuur,

Ron Creutzburg - Voorzitter BV Rush

Let's Play Basketball

Copyright © 2020 Basketbalvereniging Rush. Alle rechten voorbehouden.
Designed by InAspire BV.